Toekomstvisie voor 100% hernieuwbare verwarming en koeling in Europa

Toekomstvisie voor 100% hernieuwbare verwarming en koeling in Europa

Het Europese technologie- en innovatieplatform voor hernieuwbare verwarming en koeling (RHC ETIP) heeft een concept opgesteld van het strategische document ‘Visie tot 2050: de visie voor hernieuwbare verwarming en koeling in Europa’.

Deze visie geldt als de belangrijkste routekaart voor de sector verwarming en koeling op weg naar 2050, met als doel dan geheel duurzaam te zijn. Het visiedocument biedt een helder toekomstperspectief en helpt het potentieel van de verschillende technologieën voor hernieuwbare verwarming en koeling te begrijpen. Daarbij wordt een multidisciplinaire aanpak geschetst voor de route naar een CO2-vrije sector in 2050. Zowel technische als niet-technische kwesties worden hierbij besproken, geïllustreerd met diverse ‘best practices’.  De belangrijkste strekking is dat alle technologieën die de doelstellingen van 2050 moeten waarmaken vandaag de dag beschikbaar zijn en toegepast (moeten) gaan worden.

De visie is in oktober 2019 gepresenteerd tijdens de 100% Renewable Heating and Cooling for a Sustainable Future Conference & Workshop, in het Finse Helsinki. Dit evenement werd georganiseerd door RHC ETIP. De volgende editie van het event wordt van 14 tot 16 oktober 2020 in het Oostenrijkse Graz gehouden.

Méér over D2Grids

D2Grids is een project dat de 5e generatie stadsverwarmings- en koelingsnetwerken (5GDHC) in heel Europa moet opschalen. Als eerste bij de vijf proeflocaties: BrunssumParijs-SaclayBochum, Glasgow en Nottingham. Maar ook bijvoorbeeld in Vlaanderen. D2Grids (afkorting voor ‘demand driven grids’) is een project van Interreg NWE, gecoördineerd door Mijnwater.

De toekomstvisie voor 100% hernieuwbare verwarming en koeling in Europa kan hier worden gedownload.


Interreg-north-West-Europe-D2Grids
European-Development-Fund-v01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *