Training – Monitoring van energieprestaties

Monitoring van energieprestaties

Inkopen en toepassen

In deze training leggen we uit wat monitoring is en hoe je het kunt implementeren in je eigen organisatie. Monitoring van energieprestaties is een onderwerp dat sinds de introductie van de EPV in toenemende mate belangrijk is voor woningcorporaties. Monitoring heeft naast bewijsvoering voor EPV ook andere waarde. Denk aan energiecoaching, benchmarking en beheer en onderhoud.

Vragen die de training beantwoordt: hoe koop je een goede monitoring oplossing in die ook toekomstvast is en zonder aan een leverancier vast te zitten? Welke normen bestaan er om te voldoen aan dataveiligheid? En als je eenmaal een monitoring oplossing hebt, op welke manier raakt dat mijn organisatie? Welke afdelingen moeten met elkaar samen gaan werken en wat zijn de doelen die zij samen bereiken?

In twee blokken van drie uur nemen we je mee door de belangrijkste aspecten van monitoring. Het eerste blok focust op het hoe en wat van monitoring en legt uit wat de belangrijke elementen zijn om op te letten bij het inkopen van een monitoring oplossing. Het tweede blok focust op de inpassing van de monitoringdata in de organisatie. Hoe zorg ik dat de monitoringdata aansluit op bestaande processen en welke nieuwe processen zijn noodzakelijk.

Overzicht van de training

januari 1, 2019

1e dagdeel

Wat is monitoring en hoe koop je het in?

januari 1, 2019
januari 1, 2019

2e dagdeel

Inpassing monitoring in processen en organisatie

januari 1, 2019

Praktische informatie

Meer informatie over deze training?