Nul-op-de-meter, zorg én comfort gecombineerd in Fijn Woning

Een bijzonder woonconcept in Gorredijk: Nul op de Meter en zorg ineen

Van Wijnen ontwikkelde een bijzonder woonconcept dat wonen, energie en zorg combineert: comfortabel, nul-op-de-meter én geschikt voor mensen die langer thuis blijven wonen. Voor de protyping-fase kocht en transformeerde Van Wijnen een typisch jaren ’60 huis in Gorredijk naar het Fijn Wonen principe. De woning wordt nu ingezet als testomgeving én inspiratiehuis.

Nul op de Meter-woning in Gorredijk.

Veranderende woonwensen
De oorspronkelijke woning aan de Ra’anana 10 in Gorredijk is gebouwd in de jaren zestig en voldeed niet meer aan de eisen en wensen van vandaag en al helemaal niet aan de toekomstige wensen van woonconsumenten. Door de snelle ontwikkelingen en veranderingen in de maatschappij op het gebied van wonen, zorg en energie willen, kunnen en moeten bewoners bijvoorbeeld veel langer zelfstandig in hun huis blijven wonen en worden de woonlasten steeds hoger.

Een upgrade voor de toekomst
Van Wijnen wil laten zien dat in één huis de verschillende woonwensen –en eisen van vandaag en morgen, best gecombineerd kunnen worden én dat dit een interessant businessmodel is voor woningcorporaties.  Omdat het een nul-op-de-meter woning is, kan namelijk de oude energierekening ingezet worden als investering voor de upgrade. Om het concept te verfijnen is eerst begonnen met een prototype.

Facts & Figures

Behalve nul-op-de-meter maatregelen is de woning voorzien van allerlei slimme technologie die speciaal is afgestemd op mensen met een zorgvraag:

  • Een zorgunit (slaapkamer met ziekenhuisbed en aangepaste badkamer)
  • Domotica (met een iPad bedien je gemakkelijk de ramen, verwarming, verlichting etc.)
  • Communicatieapparatuur (beeldbellen, contact  met zorgverleners en alarmfuncties)
  • Externe energiekern (hierin bevindt zich de techniek en is van buitenaf te onderhouden)

Bouwer & Corporatie

  • Van Wijnen

Contact & Media

J. van Balen J.van.balen@vanwijnen.nl

Bekijk hier de foto’s van Gorredijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *