Eerste prototypes portiekflats nul-op-de-meter

Eerste prototypes portiekflats Nul op de Meter in Groningen.

Woningcorporatie Lefier en bouwer Dura Vermeer zijn de eerste die binnen de de deal de Stroomversnelling (11.000 woningen renoveren tot een nul-op-de-energiemeter woning) prototypes voor portiekflats opleverden. De testwoningen zijn uitgangspunt voor nog eens 48 andere flatwoningen in Groningen.

Het type portiek flatwoningen dat Lefier en Dura Vermeer verbouwen naar nul-op-de-meter zijn typisch voor Nederland. Lefier heeft er veel in haar woningvooraad, onder meer in Paddepoel; de wijk waar het eerste prototype staat. De woningen zijn op zich goed, althans ze hebben een goede plattegrond maar om dit soort woningen toekomstbestendig te maken is een fikse energieverbetering nodig. Dura Vermeer en Lefier startten met de eerste testwoningen in Groningen.

Facts & Figures

  • Kozijnen met driedubbel glas
  • Isolerende dakplaten met daarin zonnepanelen
  • Een zonneboiler
  • Nieuwe entreepui met postkast en luifel
  • Balkons zijn afgesloten met schuifbare ramen zodat de balkons ook ´dicht´ kunnen voor extra isolatie.

Bouwer & Corporatie

  • Dura Vermeer
  • Lefier

Contact & Media

Lefier: Harm Vonk 088 – 20 33 000,  info@lefier.nl

Bekijk hier de foto’s van Groningen.

De eerste drie portiekwoningen zijn in mei 2014 opgeleverd. Deze drie liggen in een blok met 24 woningen, aan de Voermanstraat. Voor de zomer in 2015 zijn gesprekken met bewoners gevoerd, bijna alle bewoners hebben ingestemd met het verbeterplan. De eis van minimaal 70% deelname is dus ruim gehaald. In de zomer van 2015 is de fundering aangelegd voor de nieuwe gevels. In oktober start het plaatsen van de gevelpanelen. Alle 48 woningen (24 Voermanstraat, 24 Pleiadenlaan) zijn eind van 2015 opgeleverd.

Nu wordt het project geëvalueerd en wordt bepaald of men het project verder in de wijk gaat uitrollen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *