Uitgelichte projecten

Eerste Nul op de meter-woningen in Nieuwegein

Eerste 56 nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd in Nieuwegein

Kroon op Jutphaas bestaat uit een appartementengebouw aan het water met verschillende koopwoningtypes (totaal 30 appartementen), vijf (half)vrijstaande woningen inclusief garage en 21 grondgebonden eengezinswoningen met een tuin. Het is het eerste nul-op-de-meterproject van Vink Bouw (zij waren zowel de ontwikkelaar als de (ondernemende) bouwer).  Studio 110 Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. Roland Borst, architect bij Studio 110 Architectuur: “Wij zijn als architectenbureau erg trots op het uiteindelijke resultaat. Het is een mooie bekroning van een traject waar door alle partijen veel energie in is gestopt!”

Het project wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van het Ecolab-gebouw en  sluit aan op de bestaande woningen.

Opmerkelijk
Op het bedrijvenpark Rijnhuizen was sprake van grote leegstand. De gemeente wil het gebied daarom in de komende jaren transformeren tot een energieneutrale woningbouwlocatie. Kroon op Juthplaats trapt de transformatie af. Vanaf de sloop van de bestaande kantoorpanden naar een volledige woonwijk duur ongeveer 20 maanden. De wijk is volgens Vink Bouw het beste te omschrijven als een plek waar “wonen en genieten samenkomen.”

>> Lees meer over dit project.

32 eengezinswoningen van Woonveste in Vlijmen zijn nu NOM

Corporatie Woonveste heeft in samenwerking met Renolution 32 huurwoningen in Vlijmen gerenoveerd naar nul-op-de-meter-woningen. Woonveste wil alle bestaande woningen renoveren naar nul-op-de-meter (NOM); dat zijn maar liefst 1.200 woningen tot en met 2027. Alle nieuwbouwwoningen worden ook nul-op-de-meter, mét NOM Keur.

Woonveste koos voor renovatiemethode van Renolution vanwege de snelheid waarmee de woningen gerenoveerd kunnen worden. De verbouwing duurde per woning gemiddeld 3 dagen.

Woonveste is er in geslaagd een prestatiecontract voor 40 jaar af te sluiten. Dat is een mooie prestatie want dit komt zelden voor. Met een prestatiecontract is de opdrachtnemer verantwoordelijk voor het onderhouden van een project. Het project moet tijdens de looptijd van het contract aan alle vooraf gestelde eisen voldoen.

>> Lees meer over dit project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *