Gebruik deze basistekst Afnameovereenkomst voor NOM-renovaties

Dit is de Afnameovereenkomst die als standaard basistekst wordt gehanteerd voor Nul op de Meter-renovaties en die partijen op details kunnen invullen en finetunen conform hun eigen onderlinge wensen.

Vernieuwbouwing

In deze samenwerking heeft de Leverancier vernieuwbouwing(en) ontwikkeld en biedt dit product (en diverse opties) aan met een garantie op prestaties. De Afnemer wil die vernieuwbouwing afnemen en vastleggen wat hij precies inkoopt, welke opties hij toe wil voegen en welke leveringsafspraken gelden. De Leverancier wil bovendien vastleggen onder welke condities de prestatiegarantie afgegeven wordt.

Energiemeter op nul

De kern van de garantie is dat de energiemeter op nul uitkomt bij gemiddeld gebruik en gemiddeld klimaat.  

Kwaliteitssysteem NOM Keur

Om de kwaliteit van de garantie te borgen, heeft Vereniging Stroomversnelling het NOM Keur ontwikkeld: een degelijk kwaliteitssysteem waarin getoetst wordt of de beloofde prestaties leiden tot een kwalitatief goede Nul op de Meter-woning. De kwaliteitsmaatlat van het NOM Keur is een-op-een verweven in deze overeenkomst.

De Afnameovereenkomst, enige jaren geleden ontwikkeld door een aantal bouwbedrijven en woningcorporaties (onder de naam Stroomversnelling), is nu doorontwikkeld en aangescherpt door juristen van leden van Aedes en Bouwend Nederland in samenwerking met Stroomversnelling. De werkgroep (Aedes en BNL) heeft zich overigens beperkt tot de Afnameovereenkomst, de algemene voorwaarden en de begrippenlijst. De andere bijlagen van de eerdere overeenkomsten zijn niet aangepast.

Alle contractstukken Afnameovereenkomst

Hieronder vind je alle contractstukken. Waaronder de leeswijzer welke een interessante inzage geeft in waarom en hoe je de Afnameovereenkomst kan gebruiken.

Aanvulling Huurovereenkomst

Bijlage 1 is een Aanvulling op de Huurovereenkomst. Dit is feitelijk geen contractstuk tussen Afnemer en Leverancier, maar wordt een bijlage bij de Huurovereenkomst. Het is wel van belang dat de afspraken uit de Afnameovereenkomst op de juiste manier in dit stuk terecht komen, daarom is een format hiervoor toegevoegd aan deze documenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *