Position paper Stroomversnelling: met nieuwe energie, beter wonen voor hetzelfde geld

Het Klimaatakkoord heeft grote gevolgen voor de gebouwde omgeving. Stroomversnelling heeft de afgelopen jaren een schat aan ervaringen opgedaan met het energieneutraal maken van woningen en is continu bezig met innovaties. Wij willen deze kennis en ervaring graag delen. In deze paper, die wij op 29 mei 2018 met onze leden, partners en de Sectortafel Gebouwde Omgeving delen, pleiten wij voor een visie waarbij we terugrekenen vanaf het einddoel: welke stappen zijn nú nodig om de transitie naar een energieneutrale woningvoorraad in 2050 tot een succes te maken. Backcasten dus.

Wij zien drie opgaven die we hierna uitwerken: ontwikkel een betaalbaar aanbod, genereer stuwkracht door bewoners te betrekken en maak wet- en regelgeving met de juiste prikkels. Dit biedt mensen de mogelijkheid om met nieuwe energie beter te wonen voor hetzelfde geld. Samengevat leidt dit tot 4 aanbevelingen:

  • Bied bewoners de mogelijkheid om met nieuwe energie beter te wonen voor hetzelfde geld en leg de uitgangspunten daarvoor wettelijk vast
  • Ontwikkel een betaalbaar aanbod
  • Genereer stuwkracht door bewoners te betrekken
  • Geef de juiste prikkels met wet- en regelgeving

Download position paper

Meer over deze aanbevelingen, een stappenplan en tips lees je in het position paper ‘Met nieuwe energie, beter wonen voor hetzelfde geld’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *