NOMagazine #4: Nul op de Meter in Nederland

Nieuws

Een opsomming van al het nieuws rondom Nul op de Meter in Nederland. Alles over onderzoekstraject ‘de derde succesfactor’, de VvE Ellen in Assen is de eerste VvE in Nederland met een financiering voor NOM, Hendriks Coppelmans Bouwgroep ontvangt NOM Keur, en Aedes neemt NOM op in routekaart. >> Lees verder.

3 jaar VvE’s en Nul op de Meter; 4 conclusies

VvE´s naar nul-op-de-meter, het is een complexe opgave. We maken de balans op met Olivier Lauteslager. Drie jaar is hij nu aan het experimenteren met pilots in het land. Wat zijn de geleerde lessen, hoe staan we er voor? >> Lees verder.

Het wel en wee rond de energieprestatievergoeding

De energieprestatievergoeding (EPV) is bedoeld als kans, een manier om als woningcorporatie (een groot gedeelte) van de investering naar nul-op-de-meter mee terug te verdienen. Toch wordt deze kans niet altijd benut. Het is nieuw, we kunnen niet in de toekomst kijken en sommige risico´s kan je inderdaad helaas niet 100% uitsluiten. We bespreken daarom een aantal risico´s én bieden perspectief want de EPV biedt ook financiële kansen die zonde zijn om te laten liggen. >> Lees verder.

Uit de praktijk: in gesprek met Eline Busser van Woonplus Schiedam

In de rubriek Uit de Praktijk draagt relatiemanager corporaties Maurice Coen iedere editie een woningcorporatie aan die bezig is met nul-op-de-meter (NOM). Dit keer is dat Woonplus, actief in Schiedam. >> Lees verder.

Tools: gereedschappen en kennis voor Nul op de Meter

Stroomversnelling biedt een aantal handige tools aan zoals workshops, masterclasses, rekentools, presentaties en andere middelen die houvast en verdieping bieden bij een nul-op-de-metertraject. Alles is verzameld op Energielinq.nl. Wij werken hard aan het aanbieden van tools die je helpen bij het realiseren van nul-op-de-meter. In deze rubriek delen we de laatst ontwikkelde tools en documenten. >> Lees verder.

Voordelen van NOM Keur woning t.o.v. een ‘EPV-woning’

Er lijkt wat onduidelijkheid te bestaan over de voordelen van concepten en woningen met het NOM Keur ten opzichte van een NOM-woning die dusdanig functioneert zodat de EPV kan worden ingezet. Daarom zetten we de voordelen van het NOM Keur nog even op een rijtje. >> Lees verder.

Werk in uitvoering: BAM!

BAM tovert tegenwoordig drie woningen per dag om naar NOM, drie! In 2013 kostte het nog meerdere dagen om één woning te renoveren naar nul-op-de-meter. BAM heeft de laatste jaren niet stilgezeten. We spreken met Hans Kerkhof, productontwikkelaar bij BAM Wonen, over de ontwikkeling die NOM doormaakte. >> Lees verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *